Plaats: ‘s-Gravendeel
Locatie: Bibliotheek ‘s-Gravendeel
Begindatum: 20 april 2023
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Bomen absorberen CO2, zolang je ze met rust laat. Een boom kan makkelijk 200 jaar oud worden. Maar in Nederland worden bomen gemiddeld 30 jaar oud. Waarom? Omdat ze meestal voortijdig weggehaald of verplaatst worden. Modern ongeduld. Vroeger was dat wel anders. Het straatbeeld in de Hoeksche Waard werd opgefleurd door talrijke prachtige oude monumentale bomen. Precies daarover gaat de monumentale bomenavond van Arie Pieters in de bibliotheek in ’s-Gravendeel op 20 april.

Toegangsprijs: €3,00 (plusabonnement), €4,00 (basisabonnement), €5,00 (niet-leden)

Overige informatie:

Arie Pieters kijkt tijdens deze presentatie terug in de tijd en beschouwt hoe onze grootouders en overgrootouders omgingen met imposante bomen. Reuzen, die wij nu het stempel monumentaal zouden geven. Talrijke unieke bomen in de Hoeksche Waard en elders passeren de revue. Te zien is dat men meer dan honderd jaar geleden al veel moeite deed om sommige van deze giganten overeind te houden

Hoe ‘groen’ was onze regio vroeger? Arie Pieters, die zich als coördinator van de Hoeksche Waardse Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior in de regionale bomen heeft verdiept, toont hoe mooi en bijzonder beroemde of imponerende woudreuzen zijn. De Hoeksche Waard is nog vele tientallen prachtige bomen rijk. Al deze unieke bomen zijn het waard om zolang mogelijk behouden te blijven en zijn sieraden voor het Nationale Landschap in de Hoeksche Waard.

Aanmelden

Meld je aan voor deze mooie avond via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/monumentale-bomen-in-de-hoeksche-waard.html

Comments are closed.