Het was even wachten op de nieuwe cd van MôtWat, maar hij mag er zijn! Steviger en strakker dan voorheen en met vooral veel eigen materiaal. Vijf uit de klei getrokken mannen vertolken op muzikale wijze lief en vooral leed in hun moerstaal. Stuk voor stuk teksten uit het leven gegrepen. Hoeksche blues, maar dan met een vette knipoog.

Opvallend veel foute personages passeren de revue. Naast slechte mannen als Slimme Jimmy, wordt ook menig bedorven vrouw bezongen. In Storm schreeuwt MôtWat het uit: ‘Ik heb van jou zo genoeg’. De ellende druipt eraf en Je loog tegen mij liegt er niet om. Zeg nu eerlijk, vreemdgaan? ‘Een mooie vrouw heb je nooit alleen’, concludeert de band. ‘Hoe dan ook, ze had het Toch wel gedaan.’ En al voelt de man zich soms Dom, Domdom Dom, de ultieme wraak wordt genomen in het dubbelzinnige Klusjesman.
Een heerlijk drinknummer mocht op de cd natuurlijk niet ontbreken. Na al het leed klinkt Dus drink ik dan ook niet meer dan logisch.

De mannen van MôtWat tonen lef. Dat komt nooit goed? Met 13 nummers op een cd zou je denken dat ze het noodlot tarten, maar niets is minder waar. De bluesy sound kruipt onder je huid en voor je het weet brul je alle nummers mee!

De CD is voor € 10,- te bestellen door een email te sturen naar motwatblues@gmail.com.

Comments are closed.