Plaats: Heinenoord
Locatie: ’t Hof van Assendelft
Begindatum: 10 februari 2024
Aanvangstijd: 10:30
Einddatum:
Eindtijd:

Snertwandeling
Op zaterdag 10 februari organiseert Museum Hoeksche Waard weer de jaarlijkse snertwandeling, onder begeleiding van twee gidsen.

De wandeling begint bij het Hof van Assendelft en start om half 11, vooraf gegaan door een inloop vanaf 10 uur voor een kopje koffie of thee. De tocht gaat vanaf daar langs diverse opvallende, bijzondere of kenmerkende punten.

Zo gaan we eerst terug naar de kreek, waar tot aan 1927 de Oud-Heinenoordse
poldermolen stond. Vandaar langs de Nederlands Hervormde kerk met zijn toren die schever staat dan die van Pisa. Wij steken de Dorpsstraat over en belanden op de Buitendijk, richting Oude Maas. Dit is een druk bevaren zoetwater getijdenrivier, waar heel wat over te vertellen is. Dan lopen wij richting Goidschalxoord, een plek waar vandaan vroeger het veer naar Rhoon vertrok. We komen op de Goidschalxoordsedijk en zien het Regthuis, de boerderijen West- en Midden Leeuwenstein om zo uit te komen bij de boerderij van Museum Hoeksche Waard, Oost Leeuwenstein waar u wordt onthaald op een bord heerlijke erwtensoep met roggebrood. Onder het genot hiervan kunt u met de andere deelnemers uw ervaringen, herinneringen of andere wetenswaardigheden delen.

Deelname kost € 12,50 per persoon, bij de receptiebalie te betalen.

Aanmelden via www.museumhw.nl onder evenementen.

Toegangsprijs: € 12,50

Overige informatie:

Comments are closed.