Vanuit je eigen huiskamer online meepraten over het mooiste boek van vorig jaar en wie weet krijgt het boek dan nog meer betekenis. Donderdag 23 maart wordt van 19.30 tot 21.00 uur in de online leeskring van de Bibliotheek Hoeksche Waard de bestseller Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje besproken.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: online
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/online-leeskring–lied-van-ooievaar-en-dromedaris.html
Begindatum: 23 maart 2023
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum: 23 maart 2023
Eindtijd: 21:00

Vorig jaar werd dit boek van Daanje onverwacht veel gelezen doordat mensen dit als tip aan elkaar doorgaven. In eerste instantie is het boek dan ook niet door recensenten opgemerkt maar door het lezerspubliek zelf. Een echte aanrader dus om te lezen, zeker voor de liefhebbers van de boeken van de zusjes Brontë. Zij hebben namelijk de schrijfster geïnspireerd om dit boek te schrijven.

Het hoofdpersonage Eliza May Drayden is al dood als de roman in 1847 in het Yorkshire begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk in onze huidige tijd is aangeland. De roman vertelt niet over Eliza’s leven, maar over haar roerige leven na de dood. De lezer leert haar kennen via de levens van anderen en via biografieën en verhandelingen over haar. Zij was namelijk de schrijfster van een uitzonderlijke roman die tijdens haar leven werd verguisd, maar die in de loop van 170 jaar door steeds meer lezers als een meesterwerk wordt gezien. Over haar leven is bitter weinig bekend, de omstandigheden waaronder ze stierf zijn een mysterie, en naast haar roman is de enige tekst die ze heeft nagelaten een aantekenboekje met daarin geheimzinnige tekeningen, gedichten en tabellen. Voor de deelnemers van de online leeskring is er dus genoeg om over te praten.

Aanmelden
In een speciale online leeskring kunnen lezers in gesprek met elkaar over het boek op 23 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Aanmelden kan via de button op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard.
Na de aanmelding krijg je uiterlijk een dag vooraf een link voor Zoom gemaild waarmee je kan inloggen. Wie online inloggen ingewikkeld vindt, kan hierbij hulp krijgen van medewerkers van de bibliotheek.

Comments are closed.