In november staat de Bibliotheek in het teken van NL Leest. Doe tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest mee met de leesclub van Bibliotheek Hoeksche Waard. Online thuis op de bank. Praat mee over Sonny Boy.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: online
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/Online-leeskring-NL-Leest.html
Begindatum: 28 november 2023
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:00

Op dinsdagavond 28 november van 19.30 tot 21.00 uur vormen we een grote leeskring en praten we online over het boek van Nederland Leest: Sonny Boy, een aangrijpend en waargebeurd verhaal van Annejet van der Zijl. Log in en doe mee via ZOOM met deze online leeskring. Wie zich aanmeldt krijgt een dag vooraf een link toegestuurd en kan meepraten in deze grote online leeskring.

Het boek vertelt het verhaal van de zwaarbeproefde liefde tussen een Surinaamse immigrant en een getrouwde blanke vrouw. De tegenstellingen kunnen bijna niet groter zijn. Hij is zwart, zij blank. Hij is nog geen twintig, zij al bijna veertig. Hij is student uit het verre Suriname, zij een oer-Hollandse moeder van vier kinderen. In de herfst van 1928 ontmoeten ze elkaar, Waldemar Nods en Rika van der Lans. Kort daarop blijkt dat Rika zwanger is. De prijs die dit schandaal eist is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Toch weten ze midden in de crisistijd een bestaan op te bouwen, samen met zoon Waldy, hun ‘Sonny Boy’.

Het boek is gratis mee te nemen in de bibliotheek. Een cadeau van de bibliotheek voor de lezers.

Comments are closed.