Plaats: Heinenoord
Locatie: Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Begindatum: 10 september 2022
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum: 11 september 2022
Eindtijd: 17:00

Museum Hoeksche Waard in Heinenoord doet als vanouds mee met de Open Monumentendagen. ’t Hof van Assendelft en de herenboerderij Oost-Leeuwenstein zijn als hoofdlocatie op zaterdag 10 september gratis te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur. Op deze dag staat er in de stal van een boerderij een photobooth. Zoals vorig jaar kunnen de bezoekers hier gratis een selfie laten maken. Op zondag 11 september is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op beide dagen zijn de wisseltentoonstellingen “Ambtsketens uit de Hoeksche Waard” in ’t Hof en “Sint-Elisabethsvloed, Land uit Water” in de herenboerderij eveneens gratis te bezichtigen.

Tijdens mooi weer is het goed vertoeven op het terras onder het genot van koffie, thee, fris, koek en/of tosti. De Mien Ruys tuin bij ’t Hof is zeker de moeite waard om te bezoeken. En de elektrische fietsen zijn in de tuin van de boerderij op te laden. Een goede gelegenheid om tijdens dit weekend het eiland en de culturele attracties per fiets te verkennen.

Het thema van de Open Monumentendagen is duurzaamheid. Speciaal tijdens beide dagen organiseert het museum ieder uur een rondleiding in het nieuwe museumdepot. Verder zijn op beide locaties een rondleider aanwezig om antwoord te geven op alle vragen over de museumpanden en hun geschiedenis.

Toegangsprijs: € 0,00

Overige informatie:

Comments are closed.