Plaats: Strijen
Locatie: Bibliotheek Strijen
Begindatum: 28 april 2023
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Hoe is het om voor het eerst andere mensen te zien? De kinderen van Ruinerwold. Een heel opzienbarend verhaal over het negenkoppige gezin dat jarenlang een geheim bestaan leidde in een verborgen boerderij in Ruinerwold. Tot de dappere Israel van Dorsten voet over de drempel zette bij een café in het dorp en daarmee een einde maakte aan hun heimelijke bestaan. Heel Nederland leefde mee. Hij komt nu zijn verhaal vertellen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard, en wel op vrijdag 28 april in Dorpshuis Streona in Strijen.

Toegangsprijs: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), € 7,50 (niet-leden)

Overige informatie:

Een verborgen leven leiden zonder contact met de buitenwereld, het is anno 2023 niet voor te stellen. Maar voor Israel van Dorsten, zijn broers, zussen en ouders was het de werkelijkheid. Op hun boerderij in Ruinerwold leefden ze van eigen verbouwde gewassen en vormden ze met elkaar een hechte community. Vader Gerrit Jan voerde een waar schrikbewind met een sterk eigen geloof en overtuigingen. Gesprekken met geesten en bidden was dagelijkse kost voor de kinderen.

Twee oudere broers en een zus weten op jonge leeftijd te ontsnappen aan het regime van hun vader en bouwen een eigen leven op. De andere kinderen, waaronder Israel, blijven achter. Wanneer ook hij de eerste scheurtjes in hun geloof gaat zien, verzamelt hij de moed om te ontsnappen uit de boerderij en stapt hij een café in het dorp binnen.

Wat ging er in hem om toen hij het café binnenstapte? Hoe ervaarde hij het om voor het eerst in zijn leven andere mensen te zien? En hoe is het hem gelukt zijn draai in het gewone leven te vinden? Dat en meer komt Israel vertellen tijdens een lezing bij de bibliotheek in Strijen. Een mooie avond voor iedereen die niet op meivakantie gaat. Op vrijdag 28 april, van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Strijen (in Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6). Het boek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold is tijdens deze avond te koop en kan gesigneerd worden.

Foto: Merlijn Doomernik

Vooraf aanmelden
Vooraf aanmelden is verplicht voor deze avond. Kaartjes zijn niet op de avond zelf aan de deur te koop, maar kunnen vooraf via onderstaande knop worden gekocht. Wees er snel bij want vol is vol.

Aanmelden via onze website:
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/schrijversbezoek–israel-van-dorsten.html

Comments are closed.