Er zijn steeds meer digitale mogelijkheden voor mensen om hun eigen gezondheid te monitoren en te regelen maar niet iedereen kan hiermee omgaan. Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard start daarom 12 mei in Numansdorp samen met de huisartsen en Zorggroep HW de cursus DigiVitaler.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/cursus-digivitaler.html
Begindatum: 12 mei 2022
Aanvangstijd: 09:30
Einddatum:
Eindtijd: 11:30

Carla Beverwijk, coördinator DigiTaalhuis HW: ‘Veel huisartsen zien het belang in van de digitale dienstverlening in de zorg, maar de tijd om uitgebreid instructie te geven aan de balie is er niet altijd. Hierin voorzien wij met deze nieuwe cursus. De bedoeling is dat we dit per dorpskern samen met de plaatselijke huisartsen en apotheek gaan opzetten.’ Het DigiTaalhuis HW start 12 mei in Numansdorp met een pilot samen met de praktijkmanager van huisartsen Witsel/ Veldhoen en huisarts Leijnse en Zorggroep Hoeksewaard. Samen proberen zij mensen met beperkte digitale vaardigheden te bereiken.

Mensen kunnen zorg en gezondheid steeds meer met de computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat heet digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en de gegevens altijd bij de hand zijn. Met het lesprogramma DigiVitaler maken mensen kennis met deze digitale zorg. Door korte filmpjes en boekjes met uitleg leren ze de mogelijkheden kennen. Door er vervolgens mee te oefenen, leren ze deze ook zelf te gebruiken. Het lesprogramma bestaat uit diverse korte lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, over het videoconsult en het patiëntenportaal.

Meer informatie

Deelname is gratis. De cursus bestaat uit ochtenden (12, 19 mei, 2, 9, 16, 23 juni) van 9.30-11.30 uur. Graag vooraf aanmelden. Bel 0186- 6534 32 of stuur een e-mail via taalhuis@debhw.nl.

Adres: De Bibliotheek Numansdorp | Campus, Bernhardstraat 25| 3281 BC Numansdorp.

Comments are closed.