Helaas lezen niet alle kinderen tijdens de zomervakantie door en lopen zo een leesachterstand op. Daarom roept de Bibliotheek Hoeksche Waard op om mee te doen met een leuke vakantieleesactie. Kinderen tot 16 jaar mogen een leuke foto opsturen met een leestip en maken zo kans op een cadeaupakket.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: N.v.t.
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/vakantielezen–win-een-cadeaupakket-.html
Begindatum: 10 juli 2023
Aanvangstijd: 00:00
Einddatum: 16 augustus 2023
Eindtijd:

Vanaf maandag 10 juli start de vakantieleescampagne bij de Bibliotheek Hoeksche Waard voor alle jeugd in de Hoeksche Waard. Alle kinderen worden opgeroepen om te blijven lezen tijdens de zomervakantie en elkaar leuke boekentips te geven. Maak een originele, grappige foto van jouw favoriete leesplek met een te gek boek en stuur die op naar eca-j@debhw.nl. De actie loopt van 10 juli tot en met 16 augustus. De winnaars worden bekendgemaakt op het zomerfeest van de Bibliotheek met silent disco te Binnenmaas op 18 augustus 2023.

Op niveau blijven

Voor sommige kinderen betekent de zomervakantie zes weken lang nauwelijks lezen. Na de vakantie is hun leesniveau soms wel met één of twee niveaus achteruitgegaan. Zeker kinderen die lezen lastig vinden, zakken terug in leesniveau. Zij hebben na de vakantie bij verschillende vakken moeite met de leesstof. Vakantielezen biedt deze kinderen de mogelijkheid om door te lezen in de zomervakantie, zodat ze hun leesvaardigheid behouden. Word daarom lid van de Bibliotheek en blijf lezen. Dit is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ook hoeven zij geen boetegeld te betalen bij te laat inleveren!

Meedoen

Meedoen kan door voor 16 augustus 2023 een leuke foto met jouw favoriete leesplek te sturen naar eca-j@debhw.nl. Vermeld in de mail je naam, leeftijd, school en een korte boekpromotie. Misschien is het cadeaupakket wel voor jou!

Comments are closed.