Op zaterdag 13 mei, Nationale Molendag, zijn bij de Poldersche Molen in Maasdam de prijzen uitgereikt van de kleur-, teken- en knutselwedstrijd die in maart was georganiseerd rond de lentemarkt bij de molen. Het schitterende weer ondersteunde de vele kleurrijke platen en knutselwerkjes.

De prijzen, beschikbaar gesteld door ‘Bij Arie’ Lees Schrijf- en Kadoshop in Puttershoek, werden uitgereikt door wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat, samen met de voorzitter van de jury, Eelse Bies. Zij feliciteerde de prijswinnaars met het moois dat zij hebben gemaakt en was vooral onder de indruk van de creativiteit van de deelnemers. Prijzen in de leeftijdscategorie t/m 5 jaar waren er voor Lev, Robiene en Liza en in de categorie 6 t/m 8 jaar voor Cato, Sef, Annemone en Fay. Voor de knutselwerken waren er prijzen voor Jurre en Hidde.
De wedstrijd is georganiseerd door de Maasdamse Wieken, een snel groeiende groep vrienden van de Maasdamse molens. Met hun activiteiten streven ze er naar beide molens, De Hoop en de Poldersche molen, meer in de belangstelling van de Maasdammers te brengen. De Maasdamse Wieken, die inmiddels al bijna 100 leden tellen, verrichten de nodige nodige hand- en spandiensten voor de molens en proberen extra financiën bijeen te brengen om verdere verbeteringen aan de molens mogelijk te maken.

Meta Bosch, de molenaar van de Poldersche molen, wil graag een buitenberging. Op de begane grond is de woning van de molenaar nog aanwezig, compleet met bedstede in de oorspronkelijke stijl. Toen hier een groot gezin woonde, was er een slaapruimte op de tussenzolder. Die zou ze graag weer in die staat terugbrengen, compleet met bedsteden. Vincent van Dinter, de molenaar van korenmolen De Hoop, mist een bescheiden verblijfsruimte, met een toilet en wateraansluiting.

Foto bijschrift:
- De prijswinnaars, met de wethouder (geheel links), twee juryleden en de molenaar. Niet alle kinderen waren aanwezig, wel hun vertegenwoordigers (ouder, opa en oma) [foto: Cor van der Linden].

Comments are closed.