Altijd al je eigen spoken word willen schrijven? Dan is nu je kans om dat te doen. Op 26 januari organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een workshop spoken word in de salon van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Deze wordt gegeven door dichter en presentator Gino van Weenen.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €5,70 (plusabonnement), €6,60 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/workshop-spoken-word.html
Begindatum: 26 januari 2023
Aanvangstijd: 19:00
Einddatum:
Eindtijd: 20:30

Met behulp van een aantal werkvormen en voorbeelden gaan deelnemers op zoek naar hun eigen verhaal waarover ze willen schrijven. Aan het eind gaan ze naar huis met hun eigen spoken word gedicht. Je leert spelen met ritme, intonatie en woordspellingen. Het is een veelzijdige vorm en erg vrij.

Gino van Weenen schreef als jongen de zelfverzonnen verhalen op van zijn actiefiguren en superhelden. Later werd daar poëzie en spoken word van gemaakt. Met theater, beeldende kunst en literatuur neemt hij je mee in zijn wereld van beelden en kleur. Naast woordkunstenaar en performanceartiest is hij ook een energieke presentator op festivals en in clubs.

‘Spoken word is een manier om een verhaal te vertellen’ zegt Renaldo Vroon van de Bibliotheek Hoeksche Waard, ‘Het is een mooie vorm om je gevoel en emoties te uiten. Maar ook een uitstekende tool om te zeggen wat je daadwerkelijk vindt van wat er gebeurt om je heen. Recent bijvoorbeeld met Amanda Gorman die zich door spoken word uitsprak tegen racisme. Daarnaast bevordert het de kennis en plezier in taal. De Bibliotheek Hoeksche Waard stimuleert graag de ontwikkeling van jongeren met taal en cultuur.’

De workshop wordt gegeven in het MaakLokaal in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland. Voor iedereen van 14 jaar en ouder. Vooraf aanmelden via onderstaande button. Kosten zijn inclusief fris en snack.

Aanmelden via
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/workshop-spoken-word.html

Comments are closed.