Plaats: Mijnsheerenland
Locatie: Laurentiuskerk
Begindatum: 18 november 2023
Aanvangstijd: 20:00
Einddatum:
Eindtijd:

Op zaterdag 18 november organiseert Musica Laurentius een Bachconcert. Het concert wordt gegeven door Capella Laurentius, het huisensemble van de Laurentiuskerk. Verder werken mee: Gerrieke Verheij, cello en organist Rien Donkersloot.

Toegangsprijs: € 12,50 / kinderen tot 12 jaar gratis. Pinnen is mogelijk.

Overige informatie:

Op het programma staan werken van grootmeester Johann Sebastian Bach, maar daarnaast klinken er ook werken van muzikale voorgangers van hem.
Misschien wel de belangrijkste Duitse componist in de de 17e eeuw was Heinrich Schütz. Hij liet een zeer belangwekkend vocaal oeuvre na. Tijdens het concert klinkt zijn motet ‘Die mit Tränen säen’, een verklanking van psalm 126.
Daarnaast klinkt een cantate van Dieterich Buxtehude; een componist voor wie Bach grote bewondering koesterde. Buxtehude schrijft in zijn cantate “Jesu meines Lebens Leben” een chaconne; boven een ongewijzigde baspartij zingen de zangers allerlei variaties.

Van Bach zelf klinkt het openingsdeel uit cantate BWV 38; een prachtig motet over de Lutherse koraalmelodie “Aus tiefer Not schrei ich zu dir”.
Daarnaast zingt Capella Laurentius een van Bach’s beroemde fuga’s in een vocaal arrangement. Waarmee maar weer eens wordt aangetoond hoe universeel Bach’s muziek is.
Naast vocale muziek van Bach klinken er orgelwerken van hem. Celliste Gerrieke Verheij vertolkt een gedeelte uit een van Bach’s cellosuites.
Het feestelijke motet “Lobet den Herren” BWV 230 vormt de afsluiting van het concert.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Kijk ook op: www.musicalaurentius.nl of de website van Rien Donkersloot: www.riendonkersloot.nl

(Foto: René Koster)

Comments are closed.