Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat
Begindatum: 9 november 2023
Aanvangstijd: 20:15
Einddatum: 9 november 2023
Eindtijd: 22:15

Op donderdag 9 november presenteert de Concertcommissie Hoeksche Waard een optreden door het Chimaera pianotrio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano).
De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang.
Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio eens te komen beluisteren!
Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano).
De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.
Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.
Annemiek de Bruin is vast lid van het Nederlands Blazers Ensemble. In het seizoen 2018-2019 maakt zij deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
Irene Kok studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie aan de Universiteit van Wenen.
Laurens de Man studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. “uitmuntend” en “cum laude”).
In 2017 vervolgde hij de studie Orgel aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar.
Het trio presenteert een programma onder de titel “Sprachlose Lieder”, met werken van Mendelssohn, Beethoven, Mahler en Jacques Brel.
Concertgegevens:
Donderdag 9 november, Dorpskerk Westmaas, (ingang Roolaan 1) aanvang: 20.15 uur
losse kaarten: € 15,00 (normaal) en € 5,00 voor leerlingen Muziekschool en jeugdleden
orkesten tot 18 jaar.
Voorverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland.
Online bestellingen kunnen worden geplaatst via deze link: https://www.cchw.nl/bestellen.
Ook zijn kaarten verkrijgbaar aan de kassa.
Voor meer informatie: www.cchw.nl

Toegangsprijs: € 15,00 en € 5,00

Overige informatie:

Rolstoel vriendelijk

Comments are closed.