Op 4 september 2016 is Ingrid van den Oord verkozen tot dichter van de Hoeksche Waard 2016-2018.

Iedere maand wordt een nieuw gedicht van haar op de website van het Bram Roza Festival gepubliceerd. Op deze website zijn de gedichten vanaf 4 september 2016 te lezen.

Zo ook van haar voorgangers Stephan van der Sluijs en Wim Bauer.

Ingrid van den Oord-1967- is geboren en getogen in een andere Waard: de Bommelerwaard, in Ammerzoden. Dat is in Gelderland.

Ze heeft daarna in verschillende plaatsen in Brabant gewoond. Ze is beeldend kunstenaar, opgeleid als leerkracht handvaardigheid, tekenen, vormgeving en kunstgeschiedenis op het Mollerinstituut te Tilburg en op de kunstacademie te Arnhem.

Samen met haar man woont ze nu ruim 10 jaar in Piershil, waar ook haar atelier is gevestigd. In de Hoeksche Waard vind je ruimtelijk werk van haar: de kunstpicknickplek HIER=NU (aan het Spui, fietsknooppunt 1,) tussen Nieuw Beijerland en Goudswaard, en basisschool ‘de Parel’ te Strijen, heeft een kunstwerk van haar op het schoolplein staan, gemaakt in opdracht. Voorts is ze lid van de kunstcommissie Binnenmaas.

In 2103 debuteerde zij met haar dichtbundel: zwarte olijven in honing en op 28 aug 2106 lanceerde zij haar tweede bundel: kanaalrat.

Haar gedichten kenmerken zich door een heldere en beeldende stijl, waarin zij een enkele bizarre wending niet schuwt. Inspiratie vindt zij in het dagelijks leven. Ze schrijft om te communiceren, om haar lezer te prikkelen en aan het denken te krijgen, en om inzicht, moed, humor en misschien zelfs, soms, troost te bieden.

Werk van Ingrid is te bekijken op www.ingridvandenoord.com

Comments are closed.