In maart en april exposeren José Gores, Monique de Penning en Henry de Sterke gezamenlijk in het gemeentehuis van Korendijk. Reggy Barra, theaterdirecteur ad-interim en voorzitter Kunstroute Spijkenisse opende de expositie.

José Gores begon met schilderen na een succesvolle carrière in de zorg. Zij had altijd al een meer dan gemiddelde belangstelling voor de kunst. José vindt haar inspiratie in mensen en met name in het ‘vrouw zijn’ of ook wel de positie van de vrouw en de daarbij behorende begrippen als zorg en betrokkenheid. Wat opvalt is haar kleurgebruik en verdergaande abstractie.

Monique Penning begon met schilderen in 1997. Mede doorhaar beroep als schoonheidsspecialiste, make-up artist en bodypainter, waarbij zij altijd met de mens bezig is, schildert zij vanaf het begin alleen portretten en naakten. Ogen zijn haar specialiteit.

Henry de Sterke begon na een zeer technische opleiding en dito functie in het internationale bedrijfsleven met beeldhouwen in steen. Een mooie aanvulling zijn vormen in hout. Zijn meeste werken komen op een draaibank tot stand. De mooie vormen ontstaan door weg te draaien wat overtollig is, uitgaande van het stuk hout.
De expositie is tot eind april te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Vrijdag van 8.30 tot 12.30.

(afbeelding: Serie ‘De Lach’ van Monique Penning is onderdeel van de expositie.)

Comments are closed.