Het 50-jarig jubileum van Museum Hoeksche Waard wordt gevierd van maart 2018 tot maart 2019. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: het ontwikkelen van de Canon van de Hoeksche Waard, de basis voor de jubileumexpositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’. Een jaar lang worden In 50 vitrines, 50 verschillende objecten getoond, die elk centraal staan voor één gebeurtenis of persoon.

De expositie is geopend op 16 maart 2018 door de vijf (loco) burgemeesters van de Hoeksche Waard Henk van Etten (Binnenmaas), Jan Luteijn (Cromstrijen), Servaas Stoop (Korendijk), Ina van de Werf (Oud Beijerland), en Jan Waaijer (Strijen). Zij vertrouwden als eersten hun toekomstwensen voor de Hoeksche Waard toe aan een tegeltje. Ook andere aanwezigen schreven hun visie op tegeltjes, die vervolgens als venster 50 - de toekomst in de expositie worden opgenomen.

Via een korte film sprak Kees Verkerk, Olympisch Kampioen schaatsen uit Puttershoek (venster 45 - Topsporters), de aanwezigen toe. De muzikale omlijsting van de opening werd verzorgd door Annie en Paula van Wanrooij, eveneens onderwerp van een de expositie (venster 46 - Kunstenaars en Schrijvers).

Voor de vele activiteiten tijdens het jubileumjaar volg museumhw.nl en FaceBook.

Comments are closed.