Anita van Bruggen schrijft geregeld collums. Geïnspireerd door kunst, schreef ze ook een stukje voor Dok-C en stuurde het in. Hieronder leest u de kunstbeleving van onze gast-redacteur (foto: Ingeborg van Bruggen).

Kunst is voor mij: jezelf uiten op een creatieve manier! Wanneer je er met de juiste bril naar kijkt kun je zien wat het te zeggen heeft! Dat kan elke dag anders zijn!
Denk aan een kunstobject:
"Waar staat het? Hoe hangt of ligt het? Hoe is de lichtinval door weersinvloeden van buitenaf? Hoe ziet jouw kunstobject eruit als het regent, en hoe als de zon schijnt? Welke kleur zie je dan? Of heeft het misschien zelfs geen kleur? Welke vorm heeft het? Welke emotie(s) voel je erbij? ...

Nu ik dit schrijf, realiseer ik mij dat kunst nooit verveeld!
Een mooi inzicht op deze zonrijke dag!
Hier word ik blij van!
Mijn stukje kunstwerk vandaag is een brede kleurrijke glimlach!

Comments are closed.