Schrijf jij wel eens gedichten? Vang je al langer gevoelens in een gedicht? Schrijf je niet alleen met Sinterklaas gedichten? Maar blijven jouw gedichten toch nog steeds in de la liggen? Doe dan mee met de gedichtenwedstrijd van het Bram Roza Festival in samenwerking met Dok-C, met als thema: RUIMTE!

“We willen iedereen de kans geven om mee te doen aan de wedstrijd, en daarom hebben we deze niet gekoppeld aan de verkiezing van de Dichter van de Hoeksche Waard”, legt juryvoorzitter Eelse Bies uit. “We hebben de laatste jaren gemerkt dat veel mensen de functie van Dichter van de Hoeksche Waard als een te zware belasting ervaren. Een deskundige jury zal de ingezonden gedichten blind jureren. Het winnende gedicht zal vastgelegd worden op een speciaal bord langs de poëzieroute in de Hoeksche Waard. Met deze prijs in ons achterhoofd hebben we dan ook voor het thema ‘Ruimte’ gekozen. De dichters zijn natuurlijk vrij om dit thema zo ruim mogelijk te interpreteren. De enige voorwaarde die we stellen is dat de dichter in de Hoeksche Waard woont.”

Bies vertelt verder dat eind augustus de namen van de makers van de beste drie inzendingen bekend worden gemaakt via de media en de websites van Dok-C en het Bram Roza Festival. “Tijdens de opening van het Bram Roza Festival, op zaterdag 1 september, zullen de beste drie gedichten worden voorgedragen en dan wordt ook de winnaar bekend gemaakt. De winnende gedichten zullen te lezen zijn op speciale borden tijdens het festival op ’t Gors in Nieuw-Beijerland”, besluit Bies.

Meedoen? Mail jouw gedicht(en) voor 1 juli naar info@bramrozafestival.nl Vermeld je naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres erbij.

Comments are closed.