De beste dichter is Sinterklaas. Maar soms wordt het hem te veel. Daarom is er hulp bij het maken van gedichten in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland. Op vrijdagmiddag 18 november van 14 tot 16 uur geeft de bibliotheek een helpend handje. Motto: rijmen is goed, maar dichten is leuker.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/hulp-bij–sinterklaasgedichten-schrijven.html
Begindatum: 18 november 2022
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum:
Eindtijd: 16:00

Een goed sinterklaasgedicht moet natuurlijk wel rijmen. Het is ook fijn als het puntig is en een beetje cryptisch. Plagen mag ook, als het maar liefdevol en humoristisch is. Maar eigenlijk zijn er geen regels. De een houdt van lang, de ander houdt van klein maar fijn.

Ook het gebruik van een rijmschema kan helpen bij een goed sinterklaasgedicht. In de bibliotheek is iemand om te helpen, die ideeën aanreikt. Sinterklaas moet zélf het gedicht schrijven. Met een beetje hulp van de bieb gaat dat vast en zeker lukken.

Kom op vrijdagmiddag 18 november om 14 uur naar de bibliotheek in het Oude Raadhuis en schrijf zelf een gedicht met de gedichtenhulp van de bieb. Het is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk.

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/hulp-bij–sinterklaasgedichten-schrijven.html

Comments are closed.