De Kunstprijs Binnenmaas, die donderdag 25 januri 2018 om 17.00 uur in het gemeentehuis van Binnenmaas, Sportlaan 22 in Maasdam bekend gemaakt zal worden is afgelopen week ingericht.

Voor de zevende keer sinds 2010, organiseert de Kunstcommissie van gemeente Binnenmaas de Kunstprijs Binnenmaas. Dit jaar exposeren veertien jonge afgestudeerden van de Academie St. Joost in Breda hun werk in het gemeentehuis. De expositie is te zien van 26 januari tot en met 15 maart 2018.

Om en om bezoekt de Kunstcommissie de eindexamenexposities van de Academie St. Joost in Breda en de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. Zij nomineren op persoonlijke titel de volgens hen meest getalenteerde kunstenaars. Ook dit jaar bepaalt een vakjury in al haar ervaring en wijsheid wie de winnaar wordt van deze zesde Kunstprijs. De jury bestaat uit Henk van Bennekom (voorzitter), Jane Leeuwenburgh, Aletta de Jong, Eelse Bies en Theo Dongelmans. De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 25 januari 2018.

Voor deze zevende editie heeft de Kunstcommissie de eindexamententoonstelling van de Academie St. Joost bezocht. Het grote aantal afdelingen, zeer uiteenlopend van aard en karakter, maakten het dit jaar bijzonder lastig om een afgewogen keuze te maken uit het enorme aantal afgestudeerden. Toch is de Kunstcommissie er in geslaagd een dertiental toppers te selecteren. De presentatie in het gemeentehuis is afwisselend en boeiend, door evenwicht in beeld en inhoud van het getoonde werk, en mede door het samenbrengen van de verschillende disciplines.

Deelnemende kunstenaars zijn dit jaar Emily Koo, Amanda Winnemuller, Nick Duijnstee, Eltica Beckers, Sarah Kaptein, Sanne Sprengers, Ruben Vlijm, Sanne Tops, Roos Pierson, Kayleigh Schaafsma, Melissa Vermeule, Rick van Meel, Mariëlle Muizer, Nina Maertens en Myrthe Sterk.

Uitreiking Kunstprijs
Belangstellenden zijn donderdag 25 januari 2018 van harte welkom op de feestelijke uitreiking van de Kunstprijs Binnenmaas 7e editie op donderdag 25 januari 2018 vanaf 16.30 uur. Rond 17.00 uur zal burgemeester André Borgdorff de winnaar bekendmaken.

Comments are closed.