Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Begindatum: 6 juni 2024
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Wat is er gebeurd met het Joods onroerend goed tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? Recent publiceerde de Historische Vereniging Oud-Beijerland de rapportage ‘Waar woonden Joodse Oud-Beijerlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat is er met hen en hun bezittingen gebeurd?’. Op donderdag 6 juni 2024 geven Pieter Jan in ’t Veld en Alie van den Berg van de Historische Vereniging Oud-Beijerland een lezing over dit onderwerp in de bibliotheek in Oud-Beijerland.

Toegangsprijs: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)

Overige informatie:

Alie van den Berg deed al eerder onderzoek naar de genealogie van Joodse families in Oud-Beijerland. Door dit te combineren met het kadasteronderzoek van In ’t Veld kwam veel nieuwe informatie naar voren over wat er is gebeurd met het onroerend goed en de bezittingen van Joden in Oud-Beijerland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Iedereen die de lezing wil bijwonen is van harte welkom in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis. In de salon is er ontvangst met koffie of thee.

Datum: 6 juni 2024 | Tijd: 19.30-21.30 uur | Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland, Waterstal 1 | Kosten: €7,50 voor niet-leden, €6,50 voor basisleden en €5,50 voor plusleden. Leden van de Historische Vereniging betalen €5,50.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via onderstaande website of mondeling bij de balie in de Bibliotheek. Ben je lid van de Historische Vereniging, dan kun je een kaartje kopen als pluslid van de Bibliotheek. Kies bij het aanmelden voor ‘Plusabonnement 0 t/m 99’ en kies bij het betalen voor het eenmalig aanmaken van een account.

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/lezing–joodse-bezittingen-in-oud-beijerland.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.