Op donderdag 5 juni kunnen kinderen van 8 jaar in het Hoeksch MaakLokaal in Oud-Beijerland de wondere wereld van kunstmatige intelligentie (AI) verkennen én hun eigen creatieve talenten ontplooien. Tijdens deze unieke workshop gaan ze met behulp van AI een prentenboek schrijven én illustreren!


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €3,50 (plusabonnement), €4,25 (basisabonnement), €5,00 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/maak-een-prentenboek-met-kunstmatige-intelligentie-.html
Begindatum: 5 juni 2024
Aanvangstijd: 14:15
Einddatum:
Eindtijd: 16:00

AI is niet langer iets uit sciencefiction, maar is alomtegenwoordig in onze dagelijkse levens. In deze workshop leren kinderen op een speelse manier kennismaken met de mogelijkheden van AI. Met behulp van speciale AI-tools bedenken ze een pakkend verhaal voor hun prentenboek, creëren ze unieke illustraties en brengen ze alles tot leven in een professioneel ogend boekwerk.

Een middag vol creativiteit en technologie

De workshop start om 14:15 uur in het Hoeksch Maaklokaal, gevestigd in de Bibliotheek in Oud-Beijerland (Waterstal 1). Kinderen gaan tijdens de creatieve middag aan de slag met verschillende AI-programma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor jonge makers. Onder begeleiding van ervaren begeleiders leren ze de fijne kneepjes van het gebruik van AI en ontdekken ze hoe ze deze technologie kunnen inzetten om hun eigen fantasie tot leven te brengen.

Plezier voor alle niveaus

Er is geen voorkennis van AI nodig om deel te nemen aan deze workshop. De begeleiders zorgen ervoor dat alle kinderen, ongeacht hun computervaardigheden, op hun eigen niveau met AI aan de slag kunnen gaan. Plezier en creativiteit staan centraal, terwijl de kinderen spelenderwijs leren over de kracht van technologie.

Aanmelden

De workshop op 5 juni kost voor deelnemer (jeugd) is € 4,25 met biebpas, € 5,00 zonder biebpas, € 3,50 met een plusabonnement.

Wegens het beperkte aantal plaatsen is aanmelden wel noodzakelijk. Dit kan via onderstaande website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/maak-een-prentenboek-met-kunstmatige-intelligentie-.html

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met AI, is dit bericht geschreven door AI-software Gemini van Google en is de afbeelding gemaakt met de AI-software van Shutterstock!

Comments are closed.