Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Begindatum: 22 maart 2024
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Sevilla is een stad van Feniciërs, Romeinen, Moren en Christenen. Grote schilders als Velázquez en Murillo zijn geboren in Sevilla en hun werk domineert de stad. Sevilla is ook de stad van de heerlijke opera Carmen van Bizet. Een heerlijkheid voor iedereen die droomt van architectuur, erfgoed, kunst en cultuur. Deze schitterende presentatie op vrijdag 22 maart door Esther Kranendonk is voor iedereen die meer wil weten over deze prachtstad.

Toegangsprijs: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)

Overige informatie:

Wie denkt aan Sevilla, denkt aan flamenco dans en -muziek, prachtig uitgedoste ruiters, koetsjes, eeuwenoude tegels (azuléjos) en aan een bijzonder fraaie architectuur en decoratie, maar ook aan kleine steegjes, gezellige pleintjes en terrasjes in de oude Joodse wijk Sant Cruz.

Esther Kranendonk is kunstdocente en reisleider. Zij geeft lezingen over kunstgeschiedenis en architectuur. Deze keer is zij te gast in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland waar zij de Moorse architectuur in Sevilla met hun christelijke invloeden zal belichten. Deze mooie en indrukwekkende Mudéjar stijl (Moors/gotisch) is een lust voor het oog.

In de lezing komt onder meer de kathedraal met haar Giraldo toren, het Real Alcázar aan de orde. Ook de barok is uitbundig te vinden in Sevilla in de vele kerken, kloosters en stadspaleizen met hun tuinen. Het terrein van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929 wordt uitgelicht en de mooie gebouwen in neostijl rondom het Plaza de España.

Aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/lezing-sevilla–stad-van-schone-kunsten.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.