De historische verenigingen en de Bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘onze voorouders’. In de Bibliotheek in ’s-Gravendeel is op woensdag 20 maart 19.30 tot 21.30 uur een workshop over stamboomonderzoek voor beginners. In het kader van de Boekenweek van 16 t/m 24 maart 2024.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €4,00 (plusabonnement), €5,00 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek ‘s-Gravendeel
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/workshop–stamboomonderzoek.html
Begindatum: 20 maart 2024
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 22:30

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over zijn eigen familiegeschiedenis. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Je ontdekt allerlei bijzonderheden over je voorouders. Waar woonden ze en wat deden ze voor de kost? Deze bijeenkomst in de Bibliotheek is een mooie eerste aanzet om zelf te beginnen met een onderzoek. Stamboomonderzoek is een boeiende hobby, die in vele variaties kan worden beoefend. Op papier of ook heel goed per computer. En wie wil kan tot op hoge leeftijd met deze hobby doorgaan.

Veel mensen willen graag meer weten over de geschiedenis van hun familie en voorouders. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? Op deze workshop stamboomonderzoek voor beginners geeft een deskundig geneoloog tips en trucs. Hij vertelt over de bronnen die u daarvoor moet raadplegen. Wie een laptop heeft, kan deze meenemen om direct zelf het vertelde in praktijk te oefenen. Neem ook gegevens over grootouders mee, bijvoorbeeld geboortedata of familieberichten.

Aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/workshop–stamboomonderzoek.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.