Plaats: Tiengemeten
Locatie: Landbouw Museum
Begindatum: 2 september 2023
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum: 2 september 2023
Eindtijd: 16:00

Oogstdag op Tiengemeten.
In en rond het Landbouwmuseum op Tiengemeten is men druk bezig met de voorbereidingen voor de oogstdag op 2 september 2023. De traditie wordt voortgezet. Elke eerste zaterdag van september een groots opgezette oogstdag.
Op de oogstdag vind je diverse activiteiten voor jong en oud: In de oude polder groeien de aardappelen om gerooid te worden op 2 september. De huifkarren rijden heen en weer om u naar de Oude Polder te brengen.
Rond het museum: dorsen van het graan, de wanmolen, de spruitenplukker en de stropers in werking. Speciaal voor kinderen het dorsen met een dorsvlegel. In het museum worden chips gebakken.
Een boerenmarkt met verkoop van allerlei landbouwproducten en diverse demonstraties. Zijn er particulieren en/of bedrijven die een kraam willen bemensen met het verkopen van zo mogelijk landbouw gerelateerde producten en/of een demonstratie van diverse handelingen, neem dan contact op met Hans de Man (06 8668 4140). Er zijn nog enkele kramen beschikbaar.
Dit jaar heeft de oogstdag een centraal thema:
Precisielandbouw: van strepentrekker tot GPS
De ontwikkeling van vroeger tot nu in beeld gebracht
Een bezoek aan het landbouwmuseum dubbel en dwars waard!

Toegangsprijs: € 0,00

Overige informatie:

Ook in en rond het Rien Poortvlietmuseum zijn naast de kabouterzolder en het kabouterpad kinderactiviteiten passend bij de oogstdag. In het Rien Poortvlietmuseum is de exposite “Beestenboel” te bewonderen.
Kortom: Kom Zaterdag 2 september naar de oogstdag op Tiengemeten!

Comments are closed.