Plaats: Heinenoord
Locatie: Boerderij Oost-Leeuwenstein
Begindatum: 9 augustus 2023
Aanvangstijd: 13:00
Einddatum: 9 augustus 2023
Eindtijd: 16:00

De kindermiddag op 9 augustus bij Museum Hoeksche Waard staat in het teken van sport en spel. Het wordt een middagvullend programma tussen 13.00 en 16.00 uur bij boerderij Oost-Leeuwenstein en op de ijsbaan in Heinenoord.

Twee topsportsters uit de Hoeksche Waard komen een clinic geven en willen de kinderen meer leren over softbal en volleybal. Softbalspeelster Cindy van der Zanden speelt in het Nederlandse softbalteam en doet deze zomer mee aan het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap softbal in 2024.

Volleybalster Evi Lagendijk speelt met haar zus Iza in het eerste damesvolleybalteam 1e divisie uit Roosendaal en geeft trainingen aan dames 1 in Numansdorp.

Beide topsportsters zijn zeer enthousiast en bereid om de bezoekers van Museum Hoeksche Waard de fijne kneepjes van hun sporten bij te brengen.

Naast deze sportactiviteiten zijn er nog allerlei oudhollandse spelletjes te doen, zoals hoepelen, bikkelen, steltlopen, boogschieten, blikgooien, en sjoelen met de grote hoekbak. Hiermee kan onbeperkt gespeeld kan worden. En de expositie ‘Van haokmust tot bouwhelm’ over de Hoeksche Waardse vrouwen toen en nu kan bezocht worden.

Geef je vandaag nog op, want vol is vol! Stuur een mail naar educatie@museumhw.nl met je naam, leeftijd en je voorkeur voor de Softbalclinic, de Volleybalclinic of voor beide clinics.

In de week voor 9 augustus krijg je dan informatie over de indeling.

Meedoen kan voor de entreeprijs van het museum: € 3,25 per kind en € 5,25 per begeleidende volwassene. Museumkaarthouders, Rotterdampashouders en leden van de Vriendenkring van het museum gratis.

Toegangsprijs: € 3,25

Overige informatie:

Comments are closed.