Plaats: Maasdam
Locatie: Merwedestraat 21
Begindatum: 13 mei 2018
Aanvangstijd: 15:00
Einddatum: 13 mei 2018
Eindtijd: 17:00

Techniek, licht en beeldende kunst in De Opkamer
Zondag 13 mei verzorgt beeldend kunstenaar Raymond Biervliet uit Groningen een presentatie “techniek, licht & beeldende kunst” in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21 te Maasdam.
Als schilder afgestudeerd aan de kunstacademie van Rotterdam en vervolgens aan de Rijksacademie te Amsterdam ontstaat er na enige jaren een verandering in zijn werkwijze: van de kunst naar de technologie van LED. Hij schafte een volledige productiestraat voor het maken van PCB’s (Printed Circuit boards) aan. Tijdens zijn presentatie gaat hij in op zijn fascinatie voor licht , zijn individuele beleving van lichttechniek en probeert hij antwoord te geven op de vraag in hoeverre er een verwantschap bestaat met het schilderen. Rothko, schilder, en Turrell, lichtkunstenaar, zijn hierbij de aanknopingspunten. Een interessant aspect is eveneens of techniek autonoom kan zijn en zo ja, hoe wordt dit dan gerealiseerd op een printplaatje. Aan de hand van voorbeelden neemt Raymond Biervliet zijn toehoorders mee in de verschillende werelden van techniek, licht en beeldende kunst.
De inloop is vanaf 14.30 uur.

Toegangsprijs: € gratis

Overige informatie:

Van te voren aanmelden wordt zeer op prijs gesteld en kan via eelsebies@gmail.com of 06 38928155. Na afloop zijn er hapjes en drankjes.

Comments are closed.