“Riens Beestenboel" is de naam van de nieuwe expositie die in 2023 te bezichtigen is in het Rien Poortvliet museum.

De titel is veelzeggend: een enorme variëteit aan dieren passeert in
deze tentoonstelling de revue. Rien Poortvliet heeft er ongelooflijk veel
getekend en geschilderd. Want hoewel we de kunstenaar ook kennen
van prachtige boekwerken over het boerenleven, zijn voorgeslacht
en de kabouter, was hij in de eerste plaats "beesiesschilder", zoals Poortvliet
zich vaak typeerde. Hij is altijd gefascineerd geweest door dieren en alles
wat daarmee samenhangt.
In de expositie is onder meer aandacht voor de dieren die in de prehistorie
Leefden, zoals de mammoet en het reuzenhert. Daarnaast is er een ruimte met exotische dieren, waaronder apen, leeuwen en tijgers. Ook het wild in Nederland en de fauna op het eiland Tiengemeten hebben een plaats gekregen, naast de honden en paarden van Poortvliet.
Kortom, een bont gezelschap van vele soorten die onze dierenwereld rijk is en die door Rien Poortvliet zo levensecht in beeld gebracht zijn, is in de nieuwe expositie in volle glorie te bewonderen.

Kabouterzolder Gebaseerd op de kabouterboeken van Rien Poortvliet is de zolder van het museum ingericht. Voor kinderen is dit de plek om kennis te maken met het werk van Rien Poortvliet: spelen in een echt kabouterhuisje en op de kabouterboot. De originele werken die ook hier te bewonderen zijn, sluiten aan bij het thema van de expositie: de omgang met de dieren en de dagelijkse dingen van de kabouters. Het zijn originele werken uit het boek: “het leven en werken van de kabouter”.
Het kaboutergilde kan eveneens een leuk feestje voor de kinderen verzorgen. Inmiddels is ook een ontdekkingstocht voor de kinderen uitgezet in en nabij de musea, waarin wetenswaardigheden en spelletjes speciaal voor kinderen zijn verwerkt.

Comments are closed.