De historische verenigingen en de Bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘onze voorouders’. In de Bibliotheek in Numansdorp is op dinsdagmiddag 18 juni van 14.00 tot 15.30 uur een workshop stamboomonderzoek voor beginners.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €5,00 (plusabonnement), €5,50 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/stamboomonderzoek–wie-waren-mijn-voorouders-.html
Begindatum: 18 juni 2024
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum:
Eindtijd: 15:30

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over zijn eigen familiegeschiedenis. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Je ontdekt allerlei bijzonderheden over je voorouders. Waar woonden ze en wat deden ze voor de kost? Deze bijeenkomst in de Bibliotheek is een mooie eerste aanzet om zelf te beginnen met een onderzoek. Stamboomonderzoek is een boeiende hobby, die in vele variaties kan worden beoefend. Op papier of ook heel goed per computer. En wie wil kan tot op hoge leeftijd met deze hobby doorgaan.

Veel mensen willen graag meer weten over de geschiedenis van hun familie en voorouders. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? Op deze workshop stamboomonderzoek voor beginners geeft een deskundig genealoog tips en trucs. Hij vertelt over de bronnen die u daarvoor moet raadplegen. Wie een laptop heeft, kan deze meenemen om direct zelf het vertelde in praktijk te oefenen. Neem ook gegevens over grootouders mee, bijvoorbeeld geboortedata of familieberichten.

Dinsdagmiddag 18 juni 14.00 uur tot 15.30 in Numansdorp | Bernhardstraat 25 | Numansdorp.

Aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/stamboomonderzoek–wie-waren-mijn-voorouders-.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.