Ga op avontuur in de wereld van planten tijdens een speciale workshop in het Hoeksch Maaklokaal in de bibliotheek van Oud-Beijerland! Kinderen zijn op 19 juni welkom om hun eigen herbarium te maken. Tijdens deze workshop leren de kinderen alles over de verschillende soorten planten die in Nederland voorkomen.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €4,20 (plusabonnement), €5,00 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/maak-je-eigen-herbarium.html
Begindatum: 19 juni 2024
Aanvangstijd: 14:15
Einddatum:
Eindtijd: 15:45

Ze bekijken gedroogde planten, ontdekken hun kenmerken en leren hoe ze deze kunnen determineren. Met behulp van speciale materialen plakken ze de planten in een mooi herbarium. Zo creëren ze hun eigen naslagwerk met prachtige planten uit diverse gebieden.

Leerzame en creatieve middag

Deze workshop is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kinderen leren over de verschillende onderdelen van een plant, hun functie in de natuur en hoe ze planten kunnen herkennen. Ze ontdekken hoe ze een herbarium kunnen maken en onderhouden. Naast het leren van nieuwe dingen, is er ook ruimte voor creativiteit. De kinderen kunnen hun herbarium versieren met tekeningen, schilderingen of andere materialen. Zo maken ze van hun herbarium een uniek en persoonlijk kunstwerk.

Aanmelden

De workshop vindt plaats op 19 juni op 14:15 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Het is voor kinderen van 6 tot ca. 14 jaar.

Aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/maak-je-eigen-herbarium.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.